Έναρξη εγγραφών για τα τμήματα της Πρώιμης Θεραπευτικής και Εκπαιδευτικής Παρέμβασης της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

04 Ιουνίου 2024

Έναρξη εγγραφών για τα τμήματα της Πρώιμης Θεραπευτικής και Εκπαιδευτικής Παρέμβασης της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου


Έναρξη εγγραφών για τα τμήματα της Πρώιμης Θεραπευτικής και Εκπαιδευτικής Παρέμβασης της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου

Σε παιδιά από 18 μηνών έως 6 ετών, που παρουσιάζουν κινητικές, αισθητηριακές, και αναπτυξιακές διαταραχές, απευθύνεται το πρόγραμμα της Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.

Ο έγκαιρος εντοπισμός των δυσκολιών και η πρώιμη παρέμβαση έχει αποδειχθεί, ότι μειώνει τις μαθησιακές δυσκολίες και τα προβλήματα συμπεριφοράς, βελτιώνει την κοινωνικοποίηση κι εξασφαλίζει στα παιδιά με κινητικές και αναπτυξιακές δυσκολίες καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου ενημερώνει τις οικογένειες που ενδιαφέρονται τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν το προσεχές σχολικό έτος τα προγράμματα της Πρώιμης Παρέμβασης, ότι έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές των παιδιών. Γνωστοποιεί ότι τα δύο τμήματα που υπάρχουν λειτουργούν με άριστες συνθήκες και προδιαγραφές.

Σε ένα κτίριο υψηλής λειτουργικότητας και αισθητικής με αίθουσες ευρύχωρες, ευάερες και ευήλιες. Σε ένα περιβάλλον με πλούσιο εξειδικευμένο εποπτικό υλικό, ευχάριστο, ασφαλές και φιλικό.

Κυρίως όμως με ειδικούς παιδαγωγούς και βρεφονηπιοκόμο που εφαρμόζουν εξατομικευμένα παιδαγωγικά προγράμματα με στόχο: α. την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών στο γνωστικό, εννοιολογικό, ψυχοκινητικό, ψυχοσυναισθηματικό τομέα β. την καλλιέργεια δεξιοτήτων σχολικής ετοιμότητας και γ. την κοινωνική τους ένταξη.

Στο τμήμα υπάρχει και νοσηλεύτρια, για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης.

Παράλληλα με τα εκπαιδευτικά προγράμματα τα παιδιά στον ίδιο χώρο έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις ατομικές τους θεραπευτικές συνεδρίες (φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, ψυχοπαιδαγωγική παρέμβαση, μουσικοθεραπεία) που είναι απαραίτητες για την αποκατάστασή τους.

Λειτουργούν επίσης τμήματα Θεραπευτικής Κολύμβησης και Υποστηρικτικής Εναλλακτικής Επικοινωνίας που βοηθάει παιδιά με μη λεκτική επικοινωνία να επικοινωνήσουν μέσω προγραμμάτων με το περιβάλλον.

Στόχος της ΕΛΕΠΑΠ να επιτευχθεί το βέλτιστο αναπτυξιακό όφελος μέσα από μια ολιστική προσέγγιση της αποκατάστασης στην κρίσιμη περίοδο της πρώτης παιδικής ηλικίας, αποδεσμεύοντας παράλληλα τους γονείς από τις απαιτήσεις της αποκλειστικής φροντίδας του παιδιού κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τηλέφωνο Εγγραφών: Καθημερινά στο 26410-55035


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad