Παρέμβαση της Συμπολιτείας Ξηρομεριτών για την κατάσταση στο Δήμο Ξηρομέρου: «Μέσα Φεβρουαρίου του 2017 και ο Δήμος Ξηρομέρου μοιάζει ακυβέρνητο καράβι» - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

20 Φεβρουαρίου 2017

Παρέμβαση της Συμπολιτείας Ξηρομεριτών για την κατάσταση στο Δήμο Ξηρομέρου: «Μέσα Φεβρουαρίου του 2017 και ο Δήμος Ξηρομέρου μοιάζει ακυβέρνητο καράβι»

Τρία χρόνια μετά την επικράτηση της παράταξης Γαλούνη, Πανταζή ήταν αρκετά για να επαληθευτούν πλήρως οι προβλέψεις μας, που διατυπώθηκαν το ίδιο βράδυ των εκλογών του ´14. 

Μέσα Φεβρουαρίου του 2017 και ο Δήμος Ξηρομέρου μοιάζει ακυβέρνητο καράβι:

- χωρίς να έχει τακτοποιηθεί το έλλειμμα του Προϋπολογισμού του 2016,
- χωρίς να έχει υποβληθεί ακόμη επίσημο αίτημα για δάνειο στο Ταμείο Παρακαταθηκών,
- χωρίς να έχει εγκριθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του 2017,
- χωρίς ούτε μια ένδειξη, μετά τη συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος, ότι κάτι αλλάζει στο Δημαρχείο,
- παντελής αγνόηση του 5ετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος:
 • Κατατμήσεις έργων.
 • Συντήρηση της ίδιας λογικής και πρακτικής των απ´ευθείας αναθέσεων με τα προηγούμενα χρόνια.
 • Απουσία έργων ανάπτυξης με διάθεση μόλις 25.000 ευρώ για μελέτες.
Ένας Δήμος χρεοκοπημένος οικονομικά, που το 2017 (Ιανουάριος - Φεβρουάριος) οι μόνες δραστηριότητες που έχει να παρουσιάσει είναι τέσσερις(!!) πληρωμές όλες κι όλες, κι αυτές με δικαστικές αποφάσεις (το γνωστό τροπάριο), τη στιγμή που το Δεκέμβριο σε μια υπερπαραγωγή έκδοσης ενταλμάτων πληρωμής μοίρασε 500.000 ευρώ!!!
Μια Δημοτική Αρχή πολιτικά χρεοκοπημένη και υπεύθυνη, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο δημοτικό σύμβουλο, για την κατάσταση που βρίσκεται η περιοχή από τη μια άκρη μέχρι την άλλη και που μοναδικό μέλημά της είναι η σύναψη του δανείου, σανίδα σωτηρίας όχι του Δήμου, αλλά δική τους. Έτσι καταστρατηγώντας κάθε έννοια διαβούλευσης, διαφάνειας και νομιμότητας οι διοικούντες κάτω από το βάρος του ελλείμματος προσπάθησαν σε μια συνεδρίαση σκούπα να κλείσουν όλα τα ανοιχτά μέτωπα που εμποδίζουν τη σύναψη του δανείου, έτσι ώστε να αποφύγουν την επιτήρηση του Δήμου που αν συμβεί (συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες) θα είναι έργο αποκλειστικά δικό τους, εξ αιτίας της ανικανότητας, της αδιαφάνειας και της φαυλότητας με την οποία διαχειρίζονται τις δημοτικές υποθέσεις.
Η πορεία του Δήμου Ξηρομέρου είναι βέβαιο ότι θα ακολουθεί τα αδιέξοδα αυτής της πολιτικής της τοπικής εξουσίας που χαρακτηρίζεται: 
 • Από την έλλειψη οράματος.
 • Από τον «μοναδικό» τρόπο συγκρότησης των συνδυασμών.
 • Από τον ευτελισμό των δημοκρατικών διαδικασιών και των θεσμικών οργάνων (Επιτροπή Διαβούλευσης, Γενικές Συνελεύσεις Τοπικών Κοινοτήτων κλπ) που συμμετέχουν οι πολίτες και 
 • Εν τέλει από τη απουσία της πολιτικής.
Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών θα ζητήσει την πλήρη εφαρμογή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου προς πάσα κατεύθυνση και θα φέρει κάθε στοιχείο παράνομης διαχείρισης εκ μέρους του Δήμου, ενώπιον κάθε υπεύθυνης Ελεγκτικής Αρχής. Επίσης το επόμενο διάστημα με παρεμβάσεις και ημερίδες θα αναδείξουμε τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου και της κοινωνίας καθώς και τις λύσεις που εμείς προτείνουμε.

Υ.Γ.:
 • Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών είναι αντίθετη σε κάθε μορφή επιτήρησης.
 • Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών είναι αρνητική στη σύναψη δανείου ισοσκελισμένου Προϋπολογισμού που προσπαθεί να πετύχει ο Δήμαρχος.
 • Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών αγωνίζεται με όσα μέσα διαθέτει, έτσι ώστε η προσπάθεια του Δημάρχου για σύναψη δανείου να αποτύχει, γιατί πιστεύουμε ότι υποθηκεύει το μέλλον του Δήμου.
 • Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών πιστεύει ότι αν ο Δήμος Ξηρομέρου τεθεί υπό επιτήρηση, αυτό θα είναι αποκλειστικό κατόρθωμα του κ. Γαλούνη και όλων των δημοτικών συμβούλων, που δεν αντιδρούν στα όσα καταστροφικά διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια μας τρία χρόνια τώρα.
 • Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών έχει έρθει σε επαφή με παράγοντες των δύο Δήμων που βρίσκονται σε επιτήρηση (Δήμος Γορτύνας του Ν. Ηρακλείου και Δήμος Σαλαμίνος) και η εικόνα που αποκομίσαμε είναι ότι η επιτήρηση, δεν ισοδυναμεί με καταστροφή και κλείσιμο του Δήμου όπως απειλεί η Δημοτική Αρχή, αλλά με πολιτική ακύρωση του Δημάρχου, της παράταξής του και της λογικής και πρακτικής που διέπει την τοπική εξουσία.
Συμπολιτεία Ξηρομεριτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad