Γιάννης Τριανταφυλλάκης: Οριστικά τέλος ο πλωτός φωτοβολταϊκός σταθμός μέσα στον κόλπο του Αστακού - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

21 Ιανουαρίου 2024

Γιάννης Τριανταφυλλάκης: Οριστικά τέλος ο πλωτός φωτοβολταϊκός σταθμός μέσα στον κόλπο του Αστακού


Από το στόμα του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, ανακοινώθηκε ότι ο πλωτός φωτοβολταϊκός σταθμός, στην θέση Άγιος Νικόλαος, μέσα στον κόλπο του Αστακού, οριστικά ΤΕΛΟΣ, μετά από τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις και του Δήμου Ξηρομέρου.

Το θέμα προέκυψε τον Ιούλιο του 2022 και δικαίως ξεσήκωσε την τοπική κοινωνία.

Το έργο αφορούσε συνολική έκταση 30.150 τ.μ., όπου τα 28.350 τ.μ αφορούσαν θαλάσσιο χώρο και 1.800 τ.μ. χερσαίο χώρο, προσβάσιμο από τον χωμάτινο δρόμο που οδηγεί στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, όπου εκεί μέσα σε οικίσκο θα στεγαζόντανε ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός.

Από τα 28.350 τ.μ. του θαλασσίου χώρου, 10.000 τ.μ θα καταλάμβαναν τα φωτοβολταϊκά πάνελ και τα υπόλοιπα 18.350 τ.μ. θα ήταν δεσμευμένα γύρω από το φωτοβολταϊκό πλωτό σταθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad